Vetlanda

Här kan man köpa mat och shoppa kläder. Du kan också bowla, gå på bio, gå på museum och simma.
På vintern kan du åka skridskor i Sapa Arena.

Slalom

Vetlandas skidbacke hittar du i Kättilsås en bit utanför Vetlanda. Skidbacken har cafeteria, värmestuga och passar såväl skidåkning utför som snowboard.

  • 1-5 nedfarter
  • Längdskidspår
  • Snowboardbacke

Kleva gruva

Ett besök i gruvan är en spännande upplevelse för både liten och stor. Gå på skattjakt, upplev spännande spöknätter, eller lär er vaska guld!

Levanders lanthandel

I den lilla byn Alseda ligger lanthandeln med anor från 1864 som numera är museum, presentbutik med delikatesser och inredning, och café med hembakade kakor.

Ädelfors guldvaskning

Här kan du vaska guld i Emåns vackra dalgång och det finns gott om äkta, naturligt guld. Sveriges mest erfarna guldgrävare har du som guider.

Hörnebo skiffergruva

Hörnebo skiffergruva nämns som ett av Sveriges vackraste dagbrott. Här bröts takskiffer och brytningen var som mest intensiv under senare hälften av 1800-talet.

Skurugata

Skurugata är en cirka 800 meter lång ”skura” eller förkastningsspricka som ofta beskrivs som södra Sveriges mest egendomliga natur­fenomen.

Skullaryd Älgpark

Älgpark med skogens konung på nära håll. I Skullaryd Älgpark möter du älgar och hjortar på nära håll i deras naturliga miljö.

Astrid lindgrens värld

Astrid Lindgrens Värld är en sagolik plats för både stora och små. Alla som har vuxit upp med berättelserna om Pippi, Emil och Astrid Lindgrens andra figurer kan känna igen sig i parkens miljöer.

Katthult (Emil i Lönneberga)

Upplev inspelningsplatsen från filmerna om Emil i Lönneberga. Möt djuren på gården och besök vår försäljningsbod med souvenirer, kaffe, glass och sockerdricka.

Bullerbyn

De tre små gårdarna i Sevedstorp var förebilden i Astrid Lindgrens böcker om Bullerbyn. Här växte Astrid Lindgrens far, Samuel August upp och här spelades filmerna in.

Målilla älgpark

I mitten av Småland hittar du Målilla älgpark. Se skogens konung i Småländsk herrgårdsmiljö. Hälsa på deras älgar och låt dem äta ur din hand.